Архиепископ Запорожский и Мелитопольский Лука совершает Таинство Крещения

Напередодні Дня захисту дітей архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука звернувся до медичних працівників, зокрема до гінекологів і акушерів, із закликом взяти участь в акції «Врятовані життя» і утриматися від проведення операцій зі штучного переривання вагітності.

Звичайно, за винятком тих випадків, коли за медичними показниками життя вагітної жінки піддається загрозі.

Також владика попросив медиків сприяти організації зустрічей священиків з жінками, які мають намір зробити аборт.

Відео дня

«Наша епоха пов'язана з руйнуванням багатьох цінностей в людському житті. Революційні перетворення минулого століття змінили ситуацію - в центрі виявилася людина з її потребами, а героєм став той, хто максимально задовольняє ці потреби, у кого більше фінансових можливостей.

З нашого життя стали йти дуже важливі цінності, такі, наприклад, як любов до ближнього, любов до свого народу, здатність піти на жертву.

До цього ж має пряме відношення скорочення народжуваності, яке походить від зміщення і руйнування цінностей, коли пріоритетом стає задоволення своїх власних потреб, своє егоїстичне «я». Звідси дуже багато думають, що аборт - це ознака якоїсь цивілізованості, нешкідлива маніпуляція, дотримання прав жінок.

Адже жінка - берегиня вогнища; і від стану моральності, блюстительницями якої вони покликані бути, залежать існування та благополуччя суспільства. Ми забули, що по суті справи, головна місія жінки - це передача життя, щоб ми продовжували жити в наших нащадках, тобто місія жінки - дітонародження, адже діти є наиценнейше з того, що ми маємо».

Також архієпископ Лука звернувся з проханням прийти на станцію переливання крові (у Запоріжжі - вул. Правди 32, в інших містах і районних центрах області - в місцевих лікувальних закладах) і здати кров для жінок-породіль, у яких виникли ускладнення під час пологів.

«Адже саме ваша участь і жертва допоможе врятувати життя, як матусі, так і її дитинчати, - зокрема зауважив владика. - Глибоко переконаний, що народження і виховання дітей - це священний обов'язок громадян нашої держави. Причому обов'язок радісний, приносить щастя і задоволення. І якщо він виконуватиметься гідно, то ми станемо свідками щастя і миру на нашій квітучій землі».

Православіє в Україні