Сьогодні стало відомо, що з ночі неділі, 1 червня, почалася стрілянина у Луганську.

Зокрема, як повідомляєсайт Подробиці, в Луганську всю ніч атакували прикордонний загін на кварталі Мирному (житловий масив на південному кінці міста). Напад почався близько 00.30.

Відео дня

Вранці в понеділок, 2 червня, нападники заблокували мешканців будинку, який знаходиться поруч з частиною, і вели вогонь з вікон квартир мирних жителів. «Атакуючі прикордонну частину в Луганську стріляють і по вікнах будинків, що виходять на їхні позиції. Один житель поранений».

За уточненою інформацією Держприкордонслужби, близько 500 осіб станом на 11.00 продовжують штурмувати прикордонний загін у Луганську. Поранено 7 охоронців кордону. З боку нападників - попередньо 8 поранених і 5 вбитих.

Безпосередньо поруч з погранотрядом знаходиться храм в ім'я святого апостола Андрія Первозванного.

«Уже й Мирний - у вогні, - написала на сторінці facebook Тамара Рябкова, яка була депутатом Луганської міськради від кв.Мирного і безпосередньо брала участь у зведенні храму. - Ще недавно ми тут жили, ростили дітей, з допомогою Божою докладали зусиль до відкриття біля Погранчастини храму нв честь Св. Апостола Андрія Первозванного (настоятель - прот. Володимир Конончук). Тепер і тут - війна. Хто винен і що робити? Святий отче Андріє, моли Бога про нас, про жителів міста Луганська!»

Православіє в Україні