Патріарх Московський і всієї Русі Кирил сподівається, що церква не допустить помилок і неправильних кроків у цей складний для України час. Про це предстоятель Руської православної церкви заявив на відкритті Священного синоду РПЦ в Санкт-Петербурзі, звертаючись до присутнього на засіданні місцеблюстителя Української православної церкви митрополита Онуфрія.

"Ми всі молимося і всі працюємо для того, щоб наша церква, яка несе основну відповідальність за духовний стан православного українського народу, щоб вона не послизнулась, не допустила неправильних кроків, не припустилася помилок, але зберігала свою здатність до умиротворення людських сердець", - сказав патріарх.

Він зазначив, що всі учасники засідання Синоду дуже раді присутності на ньому митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.

Відео дня

"Ми знаємо, що Господь поставив вас на це служіння в дуже непростий час, хоча простого часу в церкві не буває. Ми віримо в те, що ви, як людина глибокої віри і дуже сильної монастирської і чернечої традиції, будете здатні, незважаючи на складність обставин, приймати ті рішення, які будуть завжди на благо віруючого народу України", - підкреслив патріарх.

За його словами, вся Руська церква сьогодні "состраждає і співпереживає" українському народові. "І навіть іноді відвідує мене така думка: коли у відносно спокійній обстановці знаходишся і дякуєш Богові за цей момент свого життя, але коли при цьому згадуєш про страждання, які сьогодні зазнає український народ, то навіть ці миті якогось спокою йдуть. Не можна бути повністю спокійним і незворушним перед лицем реальних страждань людей", - додав предстоятель РПЦ.

РИА Новости