Руководитель информационно-просветительского отдела Украинской Православной Церкви протоиерей Георгий Коваленко

Як не стати жертвою інформаційної війни, не піддаватися на провокації і не сваритися в соціальних мережах через політичні ситуації? Порталу "Сегодня" відповів Керівник інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко.

"Тут потрібні певні навички, вміння і обережність, тим більше, що вже є жертви. Когось ми видаляємо з друзів, когось блокуємо в соціальній мережі, а хтось намагається нас спровокувати. Але віртуальний світ - це продовження існуючої реальності.

Християнин повинен залишатися собою і чинити по-християнськи як в реальному, так і віртуальному спілкуванні.

Відео дня

Я б радив: даючи оцінки подіям, не використовувати нав'язаних пропагандою або ЗМІ ярликів, як «фашисти», «бандерівці», «колоради» і т. п. Потрібно завжди пам'ятати, що кожна людина створена за образом і подобою Божою; що всі люди брати і сестри, діти єдиного Бога.

Межа між добром і злом проходить не на площах, не по кордонах держав. Боротьба між добром і злом - це боротьба в нашому серці, всередині нас за нас. Хто переможе - залежить насамперед від нас самих.

Дивитися новини потрібно, але вони не повинні стати важливіші за тих, хто поруч - близькі, друзі, яких треба любити і берегти".

Сегодня