У Миколаєві відзначають день покровителя міста - Святого Миколая-літнього.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, зранку в храмах міста пройшли урочисті служби, лунав дзвін.

Святкові богослужіння відбулися у Свято-Микільському соборі на вул. Фалеївській, яке очолив митрополит Миколаївський і Вознесенський Питирим, а також у Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці на вул. Лягіна. Віруючі обох храмів пройшли хресною ходою до пам'ятника святителю Миколаю в Каштановому сквері, до хреста на Набережній і пам'ятника Адміралу Макарову.

Відео дня

Миколаїв - єдине місто в Україні, назване на честь святого - Миколая-Угодника.

Святитель Миколай вважається покровителем мандрівників, мореплавців, захисником скривджених і цілителем немічних. Він - один з найбільш шанованих святих у православному світі. Святитель Миколай, який жив у III-IV століттях, прославився як великий угодник Божий, його називають також Миколаєм-Угодником. Християни вірять, що і сьогодні він робить безліч чудес на допомогу тим, хто молиться йому.

В наш час, як і раніше, віруючі звертаються до Миколи-чудотворця як до заступника і просять його не тільки про порятунок і милість, але й про мирне життя. Молитви, звернені до Святителя Миколая, допомагають позбутися бід і домогтися відновлення справедливості.