Владимир Легойда, Фото: Глеб Щелкунов

Голова Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату (СИНФО) Володимир Легойда розчарований спробами деяких українських ЗМІ уявити Руську Православну Церкву учасником громадянського протистояння в Україні.

«На жаль, фантазія деяких колег не поширюється далі того, щоб «абсолютно несподівано», в один день запустити кілька різних текстів, роблять разюче однакові висновки: винна Церква. Тексти, у яких мали місце факти інтерпретуються таким сміливо-фантастичним чином, що місця для здорового глузду вже, на жаль, просто не залишається: що може бути абсурдніше спроби представити головним агресором природного і фактично єдиного сьогодні миротворця?», - зазначив у повідомленні на офіційному сайті СИНФО Володимир Легойда.

Голова Синодального інформаційного відділу підкреслив, що дуже багато за час конфлікту звикли мислити виключно категоріями «свій-чужий» і навіть не уявляючи собі, що хтось здатний дивитися на світ не через приціл політичного протистояння.

Відео дня

«Церкву намагаються втягнути в це протистояння будь-якими способами, не розуміючи, що природа Церкви виключає подібне залучення і що її позиція є єдино конструктивною в ситуації, коли жодна політична чи інша громадська сила не має загальнонародної легітимності. Все це робить Церква необхідним учасником процесу мирного врегулювання», - заявив Володимир Легойда.

Він також зазначив, що коли деякі суспільні сили намагаються приписати Церкві щось інше, ніж турботу про мир в Україні, то вони свідомо спотворюють ту роль, яку Церква відіграє у житті людини і суспільства, і очевидним чином погіршують і без того складну ситуацію.

Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату