З благословення митрополита Павла, намісника Успенської Києво-Печерської лаври, митрополита Антонія, ректора Київських Духовних Академії і Семінарії, в свято Преполовіння П'ятидесятниці, в печерному храмі прп. Феодосія, студентами Київських духовних шкіл у священному сані була здійснена нічна Божественна літургія.

Таким чином студенти вирішили віддати дяку Богові за нагоди іменин своїх однокурсників.

Відео дня

Цей храм у Дальніх печерах особливо доріг багатьом - саме в ньому відбувається постриг в чернечий чин викладачів та студентів Київських Духовних Академії і Семінарії.

Богослужіння почалося за півгодини до півночі статутним читанням Годин. Під час Літургії співав квартет хору Київської Духовної Академії, який по завершенні служби молитовно побажав іменинникам "многая літа".

Студенти відзначили неповторність молитви, досконалої у святих мощей преподобних в нічну годину, і відсутність втоми, незважаючи на час посиленої підготовки до сесії.

У день пам'яті прп. Феодосія Печерського знову буде здійснена нічна Божественна Літургія, яку можуть відвідати всі бажаючі.

Іменини святкували у цей день келар духовних шкіл ієромонах Макарій (Коломієць), ієромонах Костянтин (Коваль), а також завідуюча канцелярією КДАіС Тамара Михайлівна Лахно.

www.lavra.ua