Православна Церква 12 травня відзначає пам'ять святого апостола Андрія Первозванного. Цей день оголошений в Грузії офіційним вихідним, повідомляє «Грузія Онлайн».

Андрій Первозванний був братом апостола Петра. Він з'явився в Грузію з нерукотворної іконою Божої Матері, щоб проповідувати Християнство.

Відео дня

Населення вконялося ідолам і надало апостолу опір, однак з Божою допомогою Андрій Первозванний подолав безліч випробувань і багатьох жителів Грузії звернув в християнство. За переказами, саме святий Андрій Первозванний побудував перший храм в Грузії, висвятив перших священиків і дияконів.

Ще один врочистий день встановив Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II. Він оголосив 17 травня днем фортеці сім'ї та шанування батьків. Про це він повідомив парафіянам у кафедральному соборі Самеба (Пресвятої Трійці) в ході недільної проповіді.

Предстоятель Грузинської Православної Церкви благословив священнослужителів на проведення 17 травня у храмах паракліса та окроплення святою водою будинків і вулиць, повідомляє «Інтерпрессньюс».

У своїй традиційній недільній проповіді Ілія II акцентував увагу на міцності сімейних уз, стосунків батьків і дітей. При цьому Грузинський Патріарх відзначив важливість того, в якій сім'ї виховується людина, бо в першу чергу саме в сім'ї формується її характер.