1

Митрополит Іларіон розповів також, що «в аеропорту прикордонники взяли мій паспорт і сказали, що вам треба почекати, і почалося довге очікування, воно тривало кілька годин», - повідомляє РИА Новости з посиланням на інтерв'ю митрополита Іларіона каналу «Росія-24».

«Владика Іриней весь цей час був зі мною, а далеко за північ я отримав від прикордонників офіційне повідомлення про те, що мені заборонено в'їзд на територію України, ніяких пояснень при цьому дано не було», - додав голова ВЗЦЗ.

«Мабуть, моє ім'я, а також імена інших церковних ієрархів внесені в список людей, яким заборонений в'їзд на Україну. І це, звичайно, викликає дуже багато питань, тому що, як відомо, церква несе виключно миротворчу місію», - підкреслив митрополит Іларіон.

Відео дня

Нагадуємо, що 10 травня 2014 року голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон був затриманий в аеропорту Дніпропетровська, куди вирушив, щоб вручити високу церковну нагороду митрополиту Дніпропетровському і Павлоградському Іринею. Після тривалого очікування голові ВЗЦЗ було вручено офіційне письмове повідомлення про те, що йому заборонено в'їзд на територію України.

Правмир