Неделя

У 4-й Тиждень по Великодню під час літургії читається євангельське зачало про зцілення розслабленого. Цій події земного життя Господа Ісуса Христа присвячено багато богослужбових піснеспівів цього Недільного дня.

Всенічне бдіння ввечері в суботу очолив Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри митрополит Онуфрій у співслужінні митрополита Павла, намісника Успенської Києво-Печерської лаври, митрополита Антонія, ректора Київських духовних шкіл, і преосвященних вікарних архієреїв.

Вранці в Недільний день рання Божественна літургія відбувалася в Хрестовоздвиженському храмі. Її очолив митрополит Бориспільський, Броварський Антоній у співслужінні єпископа Бородянського Варсонофія та братії обителі.

Відео дня

Під час причащання священнослужителів у вівтарі ієромонах Пафнутій звернув увагу на цінність закінчення євангельського читання про зцілення розслабленого: «ось, ти одужав; не гріши більше» (Ін 5:1-15). Отець зазначив, що, може, не вдасться подолати всі гріховні звички і пристрасті, але важливо зробити перший крок, тому необхідна рішучість виправитися. Христос приймає добрі наміри і зміцнить нас у цьому.

Пізню Божественну літургію звершив у Великій церкві митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у співслужінні намісника Успенської Києво-Печерської лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла. У проповіді Місцеблюститель Київської кафедри докладно розповів про життя зціленого, про таємницю і причину хвороб, а також про необхідність покаяння.

Сайт Києво-Печерської лаври