Про мир в Україні - угорською, церковно-слов'янською та румунською мовами - молилися в зарубіжних громадах

7 травня з благословення керівника Управління Московської Патріархії із закордонних установ, тимчасового керуючого Будапештською та Угорською єпархією архієпископа Єгорєвського Марка в Успенському кафедральному соборі Угорської єпархії було звершено молебень про мир в Україні.

За богослужінням молилися представники православних громад з різних кінців Угорщини: настоятель Сегедського храму протоієрей Тібор Імрен, старший священик кафедрального собору в Будапешті протоієрей Стефан Мадяр, настоятель Хевізької парафії протоієрей Миколай Кім, настоятель Мішкольцького храму ієрей Кирил Татрка, настоятель руської Троїцької парафії в Будапешті ієрей Димитрій Корнілов, диякон Успенського собору в Будапешті Святослав Булах, а також священики й черниці Румунської та Сербської православних єпархій в Угорщині: відСербської Православної Церкви — священик Зоран Остоїч, настоятель храму святого великомученика Георгія Побідоносця в Будапешті, від Румунської Православної Церкви — протоієрей Маріус Мадяр, настоятель храму Різдва Іоанна Предтечі в Будапешті та ієромонах Давид (Поп) з сестрами чернечої громади святителя Василія Великого в Будапешті.

Відео дня

Великодні піснеспіви та прохання про мир в Україні пролунали угорською, церковно-слов'янською та румунською мовами. Після закінчення молебню з гарячим закликом до миру, взаємного прощення та викорінення всякої злоби виступили священики — ієрей Кирил Татарка (по-угорськи) та протоієрей Миколай Кім (по- російськи). Після богослужіння братнє спілкування духовенства різних національностей продовжилося за чаюванням у парафіяльному будинку.

Того ж дня молебний спів про примноження любові та примирення ворогуючих в країні Українській, яку оберігає Бог, із читанням акафісту Пресвятої Богородиці на честь Її Володимирській ікони було звершено в домовому храмі Нікольського ставропігійного приходу Московського Патріархату в Рейк'явіку. Богослужіння звершив настоятель Свято-Миколаївської парафії священик Тимофій Золотуський. По закінченні молебню настоятель парафії разом із парафіянами також звершили заупокійну літію про новопреставлених братів і сестер, загиблих в Одесі, і про упокій душ усіх покійних рабів Божих, у братовбивчій смуті в Україні убієнних.

За матеріалами сайту Угорської єпархії Руської Православної Церкви та сайту Руської Православної Церкви в Ісландії

Патріархія.ru