митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея

Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил привітав митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея з 75-річчям від дня народження.

Його Високопреосвященству, Високопреосвященнішому Іринею, митрополиту Дніпропетровському і Павлоградському

Ваше Високопреосвященство! Христос Воскрес!

Відео дня

У ці світлі пасхальні дні, сповнені великою радістю про Господа, що переміг смерть, прийміть мої сердечні вітання з 75-річним ювілеєм укупі з молитовними побажаннями доброго здоров'я, миру душевного і численних милостей від Щедрого Бога.

Зажадавши в молодому віці потрудитися на ниві Христовій, Ви вступили до Ленінградських духовних шкіл. Там, готуючи себе до подальшого служіння, Ви насичували свій розум спасенними істинами, а після завершення навчання несли відповідальні послухи.

Через покладання на Вашу главу Євангелія та архієрейських долонь Ви силою Животворящого Утішителя стали наступником апостольським. Господь судив Вам здійснювати єпископські труди в різних країнах, де проживають чада нашої Святої Церкви, а нині — вже понад два десятиліття — Ви пасете словесне стадо Христове на Дніпропетровській землі.

Зважаючи на Ваші труди та у зв'язку зі знаменною датою, що Ви її відзначаєте, вважаю справедливим удостоїти Вас ордена святого благовірного князя Даниїла Московського I ступеня.

Предстательством Цариці Небесної, нашого неганебного сподівання та ревної Заступниці, нехай відновить Пастир Добрий Ваші душевні й тілесні сили і нехай пошле Свою допомогу в архієрейському служінні.

З любов'ю про Господа Воскреслого

+КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ