8 травня, напередодні Дня Перемоги, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій відслужив заупокійну літію пасхальним чином за воїнами та жертвами Великої Вітчизняної війни біля пам’ятника на могилі Невідомого солдата (Меморіал Вічної Слави).

Його Високопреосвященству співслужили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр,  архієпископи -  Білогородський Миколай,  Яготинський Серафим, єпископи – Макарівський Іларій, Обухівський Іона, Боярський Феодосій, Ірпінський Климент,  Бородянський Варсонофій,  Васильківський Миколай.

Відео дня

У спільній молитві також взяли участь  духовенство Київської єпархії, викладачі та вихованці Київських духовних шкіл, черниці, сестри милосердя,  миряни.

По звершенні літії митрополит Онуфрій  разом з духовенством поклав квіти до вічного вогню.

У богослужбовому календарі Української Православної Церкви 9 травня є днем молитовного поминання загиблих воїнів. Цього дня в усіх православних храмах України звершуються заупокійні богослужіння, а також підносяться молитви за здоров’я ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни, які дожили до цих днів.