У неділю жінок-мироносиць, під час Божественної літургії в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, стоячи на колінах, молилися про мир в нашій країні.

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський, Броварський Антоній пояснив, що в ці дні - від Воскресіння до Вознесіння Христового - за церковним уставом, ми не стаємо на коліна. Але те, що сьогодні відбувається в Україні - проливається кров, гинуть люди, - не може нас не спонукати схилити коліна і серця у молитві до Бога, щоб припинилася всяка ворожнеча. Також була звершена заупокійна єктенія про упокій душ загиблих в результаті кривавих зіткнень.

Відео дня

***

Після богослужіння владика привітав усіх жінок зі святом, висловивши надію, що, як раніше, в найскладніші часи для нашого народу і Церкви, «жони-мироносиці» вимолять нам усім мир:

«Дорогі сестри, бажаю, щоб у цей важкий час, за вашими молитвами Господь зупинив жорстокість наших сердець, щоби ми нарешті відійшли від цього божевілля - вбивати один одного за якісь політичні погляди. Не існує таких політичних ідей, які могли б служити ціною людського життя. Це безумство.

Дай Бог, щоб ви зустріли Воскреслого Христа Спасителя, в особі жон-мироносиць, і як ви вимолили нашу Церкву в часи випробувань і лихоліть, і зараз за вашим молитвам, Господь укріпив нашу Православну віру, захистив нашу Церкву і дарував нам всім мир і благоденство».

Вітання митрополита Антонія православним жінкам ВІДЕО