25 квітня, по благословенню Місцеблюстителя Київської Митрополичої Кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, відбулося освячення храму на честь великомучениці  Татіани Свято-Анастасіївського жіночого монастиря с. Ковалівка Васильківського району Київської області.

Чин освячення храму звершив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у співслужінні: митрополитів  Білоцерківського і Богуславського Августина, Вінницького і Барського Симеона, архієпископів  Луганського і Алчевського Митрофана, Уманського і Звенигородського Пантелеімона, Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, єпископів Львівського і Галицького Філарета, Кременчуцького і Лубенського Миколая, Бородянського Варсонофія.

По освяченні храму було звершено Божественну літургію, яку очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні архієреїв та духовенства.

Відео дня

За богослужінням молилися ктитор храму Герой України Тетяна Засуха, настоятелька Свято-Анастасіївського жіночого монастиря ігуменя Анастасія (Гуцол), чисельні гості та жителі с. Ковалівка.

Після відправи згідно уставу було звершено хресний хід та мале освячення води.

Наприкінці, митрополит Августин звернувся зі словами привітання до ктитора храму п. Тетяни Засухи, яка в цей день відзначила 50-річчя від Дня народження. Владика Августин подякував пані Тетяні за любов до Святої Церкви та відданість своїй справі, адже саме її зусиллями побудовано багато церков у Васильківському районі, та будується Свято-Анастасіївський жіночий монастир.

Від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира Тетяні Засусі було вручено церковну нагороду – «Відзнаку Предстоятеля Української Православної Церкви».

Також Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Олександр передав до святої обителі ікону Пресвятої Богородиці.

orthodox.org.ua