У центрі Одеси пройшла Хресна хода за мир і стабільність в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, понад тисячу віруючих і церковних служителів пройшли від Свято-Успенського Одеського кафедрального собору по вулиці Преображенській до Спасо-Преображенського Одеському кафедральному собору.

Відео дня

Як пояснили УНІАН в Одеській єпархії Української православної церкви Московського патріархату, сьогодні, 23 квітня, в Свято-Успенському соборі відбулася святкова Божественна літургія, після якої і був здійснений Хресний хід «з чудотворною Касперівської іконою Божої Матері і численними святинями православного світу». У ході взяли участь, в тому числі понад 130 кліриків Одеської єпархії.

«Потім митрополит Агафангел очолив молебень, під час якого зачитав спеціальну молитву про мир в Україні. У своєму архіпастирському слові він сердечно привітав зі святим і радісним святом Великодня, а також днем вшанування чудотворної Касперівської ікони Божої Матері - небесної покровительки нашого богохранимого граду і всього півдня України», - повідомили в єпархії.

В єпархії додали: «Цей чудотворний образ Цариці Небесної є великою святинею. Її заступництвом була врятована Одеса під час Кримської війни в 1853-1855 роках, коли Одеса була обложена ворожим флотом, ікону з хресним ходом принесли в місто, і воно залишилося неушкодженим. За загальним віруванням Одеса врятована благодаттю ікони».