В Китае встретили Пасху Христову

У Великодню ніч з 19 на 20 квітня святкове богослужіння пройшло в китайській православній громаді Покровського храму міста Харбіна (КНР).

Більше 130 православних прийшли розділити Пасхальну радість, більше шістдесяти з них приступили до причастя Святих Христових Таїн - Тіла і Крові Господніх.

У Шанхаї Пасхальне богослужіння пройшло в Миколаївському храмі, який виявився замалим для всіх бажаючих молитовно зустріти Воскресіння Христове. На богослужінні молилися понад 350 членів міжнародної православної громади, в тому числі росіяни, українці, греки, французи, американці. Більше 160 вірян причастилися Святих Христових Таїн.

Відео дня

У свято Воскресіння Христового в Успенському храмі на території посольства Росії в Пекіні були здійснені Великодні богослужіння. За нічною літургією і ранковим богослужінням молилися близько 300 осіб, парафіяни з Росії, України, Білорусі, Румунії, США, Франції, Німеччини, Ефіопії, Греції та інших країн. Більше ста чоловік в Пасхальну ніч причастилися Святих Христових Таїн. Після Літургії в трапезній храму відбулася святкова трапеза православної громади.

На півдні Китаю відбулися Великодні служби для міжнародної спільноти Петро-Павлівського храму в Гонконзі.

За матеріалами служби комунікації ВЗЦЗ РПЦ