З благословіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира настоятеля Кафедрального собору УПЦ у світле свято Воскресіння Христового та Престольний день , вперше на території будівництва відбувся Пасхальний благодійний обід. Близько двухсот малозабезпечених людей розділили Пасхальну радість в стінах галереї «Соборна».Близько двухсот малозабезпечених людей розділили Пасхальну радість в стінах галереї «Соборна».

[IMG_8582] Після Пасхального відеозвернення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, відкрив святкову благодійний захід голова парафіяльної ради Кафедрального собору єпископ Бородянський Варсонофій. Владика привітав усіх присутніх зі святом Пасхи  та благословив святкову трапезу. З вітальним словом також виступили благочинний Свято-Андріє-Володимирського храму собору протоієрей Павло Білий та організатор благодійного заходу – керівник Духовно-просвітницького центру УПЦ Ксенія Зозуля яка подякувала ктитору просвітницького центру та усій команді учасників благодійного обіду за допомогу, вияв милосердя та підтримку.

Відео дня

З Великоднем привітали учасників благодійного обіду і діти – дитячий хор храму св. Косми і Даміана підготували піднесені Пасхальні піснеспіви.

[IMG_8895] Благодійну акцію Духовно-просвітницького центру собору з неабияким ентузіазмом підтримали волонтери та постіний партнер Духовно-просвітницького центру – ресторан «Харчевня» в особі його директора Тетяни Ястребової. Колектив просвітницького центру висловлює щиру вдячність всім, хто допоміг в організації свята.

Світле Воскресіння Христове – головне свято та основа віри християн. Своїм Воскресінням Христос назавжди змінює старий уклад світу, оновлює людську природу. Тепер життя людини освячено Спасителем, Який Своїм хресним стражданням відкупив людство від влади гріха, став вище смерті і відкрив шлях до Раю. Тому свято Пасхи – це торжество життя і добра, вселенська радість землі і Горнього Світу.

В ці спасительні дні Пасхи серця вірян з особливим теплом та любов’ю прагнуть зробити щось для Воскреслого Христа. Саме тому Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору започаткував прекрасну традицію Пасхальних благодійних обідів. Поділитися радістю, підтримати тих, хто потребує допомоги, об’єднатися в соборному святкуванні «Торжества із торжеств», адже воістину Христос Воскрес!

Галерея "Соборна"

Дарія Кривошея