В мережі інтернет розпочав роботу православний інформаційно-просвітницький портал «Руський Афон», присвячений тисячолітній спадщині слов'янського чернецтва на Святій Горі.

Його мета - місіонерсько-просвітницька, одне з головних завдань - сприяння відродженню та популяризації духовно-культурної спадщини слов'янського чернецтва на Афоні.

«Руський Афон» покликаний стати інформаційним майданчиком для обміну досвідом, обговорення, вивчення та популяризації історії, спадщини і традицій Святої Гори, впливу на розвиток самобутніх слов'янських православних культур, а також взаємовідносин і вкладу слов'янських країн у загальну скарбницю Афону і православного світу.

Відео дня

На порталі представлені розділи «Новини», «Свята Гора», «Руський монастир на Афоні»,«Бібліотека», «Моніторинг», «Медіа». Регулярно оновлюється розділ «Новини Афону».

В розділі «Бібліотека» представлені матеріали з історії та спадщини Святої Гори і руського чернецтва на Афоні, настанови і житія афонських подвижників, матеріали з православної аскетики і исихазму, богослужбових та інших традицій Афону.

В розділі «Свята Гора» представлені відомості про монастирі і святині Афону, докладний телефонний довідник афонських обителей, путівник по Афону, пам'ятка паломнику, короткий розмовник для паломника, карта Афону. Щодня оновлюється інформація про погоду на Афоні.

Також на сайті представлені відомості про те, як краще організувати паломництво на Святу Гору, дана докладна інформація про афонські подвір'ях в Росії і Україні, їх паломницькі служби, через які можна здійснити паломництво на Святий Афон. Крім того, є розділ «Відгуки паломників», де розміщуються враження і відгуки людей, які здійснили паломництво до афонських святинь.

Найближчим часом редакція планує запустити на сайті роботу форуму, істотно доповнити фото -, аудіо - і відео-галерею, інші розділи.

Редакція «Руського Афона» запрошує до співпраці усіх зацікавлених осіб - журналістів, письменників, учених, духовенство, богопосвячених осіб і мирян.

«Будемо раді активній участі читачів в роботі порталу, його наповненні унікальними матеріалами, присвяченими Святій Горі і руській обителі на Афоні, їх подвижникам, спадщини та історії. Також ми збираємо спогади і свідчення паломників про їх відвідування руських афонських обителей, про чудеса і зцілення», - повідомляється на сайті.

Матеріали і пропозиції редакція просить надсилати за адресою: afon@afonit.info