Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука звернувся до лідерів партій і громадських рухів з проханням у період Страсного і Пасхального тижня припинити дії, що «поганять серця людські злістю і ненавистю».

Відповідне звернення сьогодні, 14 квітня, оприлюднено на офіційному сайті Запорізької єпархії УПЦ.

Відео дня

«Ми знаходимося напередодні Свята свят – Світлого Христова Воскресіння, тому звертаюся до всіх лідерів громадських рухів, політичних сил: у дні Страсної Седмиці, коли Христос йде на смерть заради порятунку кожного з нас, і у дні, що йдуть за ними, уселенського тріумфування – Пасхальної Седмиці, зупиніть кровопролиття, припиніть дії, що поганять, на радість сатані, серця людські злістю і ненавистю!», - зазначається у зверненні.

У зверненні також заявляється про необхідність збереження єдності України. 

«Сумно бачити, як безліч озброєних кийками молодих людей, розділившись на «своїх» і «чужих», зневажають закон і порядок, підіймають руку один на одного, абсолютно забувши, що всі вони – діти однієї Батьківщини, брати у Христі. Ми не повинні розділятися усередині себе, бо «усяке царство, що розділилося у собі, спустошиться, і всяке місто чи дім, що розділився у собі, не встоїть». Своїми агресивними діями, розділяючи себе – один народ – на «правих» і «лівих», ми ослабляємо нашу матір – Україну, розриваємо нашу Вітчизну на шматки», - зазначається у зверненні Луки.

WebRep
currentVote
noRating
noWeight