Напередодні Лазаревої Суботи у приміщенні Київської Митрополії, Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) провів зустріч з православними блогерами та журналістами.

Обговорювалися питання тенденційного тлумачення слів офіційних церковних речників, вживання їх поза початковим контекстом і т.д. Така практика в наш нелегкий для країни і народу час особливо небезпечна, - зазначив владика Антоній.

Відео дня

Очевидно, що відповідальність за те, щоб позиція спікера була максимально точно донесена до слухача, читача, глядача, в цьому лежить на журналістах.

У випадку зі спікерами, які говорять від імені Церкви, - це винятково важливо.

Гості Митрополії поставили Керуючому справами УПЦ питання, які зараз найбільше турбують церковний народ і активно обговорюються в соціальних мережах, на сторінках різноманітних ЗМІ.

Також результатом зустрічі стала домовленість щодо співпраці священноначалія УПЦ і медійників на благо Церкви. У період міжусобного протистояння та інформаційних війн православним важливо допомагати один одному. Пам'ятаючи, що будь-які дії повинні бути спрямовані на творіння, і побоюватися своїми діяннями погіршити і так складну ситуацію.

В цілому зустріч пройшла в атмосфері взаєморозуміння і конструктиву. Прощаючись, владика Антоній висловив бажання зустрічатися частіше.

Православіє в Україні

WebRep
currentVote
noRating
noWeight