9 квітня у Лівобережному Територіальному Центрі Українського Товариства Сліпих (УТОС) духовенством Української Православної Церкви було передано незрячим Києва соціальну допомогу у вигляді продуктових наборів.

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, звертаючись до присутніх, зазначив: «Церква закликає нас творити добрі справи протягом усього життя, проте у Великий піст ми просто зобов’язані віддати частинку себе своїм ближнім. Подібний захід став проявом поваги до людей, які несуть важкий хрест сліпоти тілесної».

Відео дня

Прес-секретар Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук у своєму слові зауважив: «Церква завжди присутня там, де ллються людські сльози… Така допомога потрібна, адже наші люди інколи не мають  що їсти. Незрячі, не зважаючи на те, що не можуть бачити очима тілесними, мають очі духовні та добре серце».

Керівництво центру щиро подякувало духовенству  за допомогу, та висловило надію на подальшу співпрацю.

«Все, що Ви зробили ближньому, те Мені зробили»,- з цими словами Христос звертається до нас, спонукаючи творити добрі діла. Господь ніколи не залишить цих людей на самоті з їхніми проблемами»,- додав у коментарі прес-службі митрополит Олександр.

church.ua