музей, посвященный 1000-летнию русского монашества на Святой Горе

Оригінальний церковно-історичний музей, присвячений 1000-літній спадщині руського чернецтва на Святій Горі, відкрився при Афонському Свято-Пантелеімоновому монастирі. Про це повідомляє портал Руський Афон.

У музеї Руського Афона зібрана богата колекція експонатів, пов'язаних з історією та спадщиною Афона: стародавні рукописи, рідкісні книги, богослужбові облачення, церковне начиння, ікони, картини, статуетки, механізми, інструменти, предмети побуту, фотографії і багато іншого.

Тут представлені експонати епохи античності: часів греко-перських воєн, Олександра Македонського і Римської імперії, коли на Афоні розташовувалися давньогрецькі міста-поліси; також представлені експонати часів Візантійської імперії та турецького панування.

Відео дня

Унікальна колекція музею дозволяє познайомитися з багатою спадщиною, культурою, духовністю, історією Святої Гори і Руського Афона. Ні в одному іншому монастирі Афона такого музею немає.

Тут представлена вся історія і багатовікова спадщина Святої Гори, всіх  монастирів і скитів, яких на Афоні понад сорок.

З експонатами та історією Афону паломників знайомлять співробітники монастирського музею. Також вони розповідають про найвидатніших святині Руського Афону, численні цілющі мощі святих та чудотворні ікони.