20 березня після тривалої хвороби відійшов до Господа Республіканський благочинний Сімферопольської і Кримської єпархії, настоятель храму Всіх Кримських Святих і Феодора Стратилата протоієрей Михайло Халюто.

Протоієрей Михайло Митрофанович Халюто народився 2 січня 1940 р. у селі 3-я Миколаївка Могильовського р-ну Могильовської області.

Відео дня

З 1947 р. навчався в семирічній школі, яку успішно закінчив у 1954 р. В цьому ж році поступив в середню школу. Після закінчення її пішов у 1958 р. в Ленінградську Духовну семінарію, яку закінчив у 1962 р. В 1962 р. висвячений у сан диякона, а пізніше, в цьому ж році, у священика. З 1962 по 1976 рр. служив на парафіях Орловської області.

З 1977 по 1979 рр. - в Ставропольській, а потім Костромській єпархії. У 1980 р. - священик Свято-Троїцького кафедрального собору Сімферополя. У 1982 р. призначений настоятелем храму Всіх Святих Севастополя, а в 1985 р. знову священик Свято-Троїцького кафедрального собору Сімферополя. У 1988 р. переведений настоятелем храму всіх Кримських Святих Алушти, а також благочинним парафій Кримської єпархії. Досить тривалий час обіймав посаду секретаря Сімферопольської і Кримської єпархії. Неодноразово був нагороджений священицькими і церковними нагородами.

В останні роки на його долю випали тяжкі хвороби, які батюшка переносив з християнським терпінням і смиренням, зберігаючи радісний та привітний стан духу. Воістину благословенний був шлях його життя і пастирського служіння. Отець Михайло здобув по собі добру пам'ять у серцях численних парафіян і побратимів. Про нього можна сказати: Подвигом добрим подвизався, протягом зробив, віру зберіг, і тепер готується йому вінець правди (2 Тім. 4, 7-8).

Вічна пам'ять і блаженний спокій новопреставленому протоієрею Михайлу.

hersones.org