Сімферопольська і Кримська єпархія Української православної церкви Московського патріархату спростовує інформацію про інвентаризацію майна УПЦ Київського патріархату на території півострова.

Про це повідомляє прес-служба Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ.

«У зв`язку з поширеною в ЗМІ інформацією, що надійшла від представників Української православної церкви Київського патріархату про те, що в Республіці Крим, (зокрема в храмі в с. Перевальне Сімферопольського району) духівництво Московського патріархату спільно з озброєними активістами нібито приступили до інвентаризації майна, що належить представникам Київського патріархату - з благословення його високопреосвященства, высокопреосвященішого Лазаря - митрополита Сімферопольського і Кримського - прес-служба єпархії заявляє, що вищевикладена інформація не відповідає дійсності», - говориться в прес-релізі.

Відео дня

«Ми розцінюємо цю заяву представників Української православної церкви Київського патріархату як свідому дезинформацію населення не тільки Республіки Крим, України, Російської Федерації, а й всієї світової спільноти з метою використання її як приводу для продовження подальших насильницьких дій щодо монастирів і храмів канонічної Української православної церкви Московського патріархату на всій території України», - говориться в повідомленні.

У єпархії УПЦ МП також заявили, що у них є ”колективне звернення громадськості зі скаргою на дії настоятеля храму Української православної церкви Київського патріархату (що розташований в с. Перевальне Сімферопольського району, в безпосередній близькості від КПП 36-ї бригади ВБО ВМС України)”, який впродовж останнього часу нібито неодноразово публічно виступав з націоналістичними та екстремістськими гаслами, а також із закликами до військовослужбовців про застосування зброї та братовбивства. У прес-службі заявляють: ”Вважаємо подібні дії неприпустимими і невідповідними не лише для священнослужителя, а й християнина”.

Як повідомляв УНІАН, 19 березня архієпископ Кримський Климент в ефірі «5 каналу» повідомив, що в Криму священики УПЦ Московського патріархату почали інвентаризувати майно, що належить представникам Київського патріархату.

”Нещодавно був випадок, коли священик Московського патріархату з Севастополя разом з озброєними активістами приїхав до села Перевальне, почав цікавитися інформацією про документацію, почали робити опис нашого майна і попередили, що як тільки українські військові залишать Перевальне, ця церква на території військової частини належатиме Московському патріархату”, - повідомив архієпископ.