Як повідомив правлячий архієрей Житомирської єпархії архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, в ніч з 7 на 8 березня в єпархії стався акт вандалізму по відношенню до Іоанно-Богословського храму с. Сонячне (Житомирський район Житомирської єпархії УПЦ).

«Надписи на стінах кладовищенського храму говорять про окам’яніння сердець богохульників. Як люди можуть підняти руку на святий Божий храм? Згадаємо ті часи коли храми нищились і чим воно закінчувалось», – йдеться у повідомленні владики Никодима.

Відео дня

Замість старого храму на сільському кладовищі трудами парафіян у 2013 році був збудований новий храм. Цей храм будувався протягом 7 років на кошти простих віруючих селян, з метою принести жертву за ті покоління, які жили в радянські безбожні часи. Спочатку у вагончику, пізніше у маленькому дерев’яному храмі, а нині – у новозбудованому – упродовж 16 років підносяться молитви за упокій душ.

«Кому вигідно до суспільно-політичних проблем розпалювати ще і міжрелігійне протистояння? Церква молиться за упокій душ загиблих, одужання поранених та за мир в державі», – наголошує архіпастир.

Православіє в Україні