Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій (Березовський) у Чернівцях. Фото Василя Кияшко / УНІАН

Після засідання Священного Синоду, на якому митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія було обрано Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри, владика дав коментар телепрограмі «Православний вісник».

«Я бажаю всім нашим вірним, щоби вони знайшли в собі сили простити один одного, — зазначив зокрема він. — Якщо хтось шось проти кого має, треба знайти в собі сили потерпіти ближнього, тому що в терпінні — філософія і мудрість життя».

«Церква завжди звершувала місію спасіння людської душі, — сказав владика Онуфрій. — І знаходячись у різних політичних, соціальних умовах, Церква завжди намагалась саме цю місію звершувати.

Відео дня

Тому що на землі все міняється. Змінюються політичні віяння, ідеї людей, погляди на життя. Але Вічність залишається Вічністю, і вона чекає на кожну людину. І ми намагаємося відноситися до всіх конфліктів, до всіх негараздів життя, що їх зустрічають наші вірні на своїй дорозі, як до випробувань, якими Бог перевіряє, до якої ступені в нас є віра, любов, повага до ближнього.

І Церква завжди виховує людей в дусі любові до Бога і до ближнього. Бо одне не може бути без другого.

І сьогодні, в цей складний час, ми молимося, ми всі переживаємо — і ієрархи, і священики, і миряни. Ми молимося, аби Бог дав кожному зрозуміти своє місце в житті, зрозуміти своє призначення в житті, і щоби земні випробування не знищили в нашому серці отого безцінного скарбу — любові до Бога і до ближнього, яку в нас хоче бачити Господь».

"Православие в Украине"