Протоієрей Георгій Коваленко

Голова Синодного інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви (Московського патріархату) протоієрей Георгій Коваленко закликає росіян не називати українців «фашистами», «бандерівцями» і «нацистами».

Про це написав на своїй сторінці у Facebook.

«Шановні росіяни, якщо у вас залишилася хоч крапля любові до нас, українців, перестаньте навіть у приватних бесідах називати нас ”фашистами”, ”бандерівцями”, ”нацистами” і ”націоналістами”! Ці слова вбивають! Пригадайте слова Спасителя (Мф. 5, 21-22)!», - закликав Коваленко. 

Відео дня

«Знаєте, що мене найбільше вразило учора, коли я дивився зі сцени Майдану на площу, на якій стояли люди і труни? Це те, що на розі Інститутської і Хрещатику, там, де були найкривавіші зіткнення, у всю висоту будинку ”красується” реклама Сбербанку Росії, а в самому будинку розташоване відділення Сбербанку Росії, до абсолютно цілих скляних вітрин якого впритул підходить барикада», - додав він.

«У нас немає боротьби проти росіян, російськомовних або канонічної Церкви, як пишуть багато ЗМІ у вас. При цьому я не хочу обговорювати ваші ЗМІ», - підкреслив Коваленко. 

Він закликав росіян помолитися за Україну.

«Я просто всіх вас прошу: якщо ми з вами члени однієї Православної Церкви, якщо ви вважаєте Київ ”матір`ю міст руських”, не розпалюйте, а просто помоліться за нас і прислухайтеся до нас!», - написав Коваленко.