Президент Польщі Броніслав Коморовський у неділю у Варшаві помолився за загиблих українців під час останніх подій в Україні та подякував полякам за висловлену солідарність.

Про це УНІАН повідомила прес-служба Коморовського.

Глава Польської держави взяв участь у Богослужіннях у Базиліці Святого Яна та українській Греко-католицькій Церкві Святої Марії у польській столиці разом з дружиною, кількома своїми міністрами та послом України у Польщі.

Відео дня

Єпископ Рафал Марковський під час проповіді назвав людське життя найбільшою цінністю, назвавши неприпустимими вбивства.

”Цінності повинні слугувати людині, а не навпаки. Бо якщо щось стоїть вище життя тоді ієрархія цінностей може стати бездушною ідеологією, котра нищить та вбиває” - сказав він, цитує президентський веб-сайт.

Священнослужитель відзначив, що, незважаючи на те, як людина може ставитися до Бога, все-таки варто пам`ятати, що людина є найбільшою вартістю після Творця.

Президент Польщі подякував полякам за вираження солідарності з українським народом під час останніх трагічних подій, зауваживши, що ”у пролитій крові українців можна знайти насіння чогось доброго”.

Згідно повідомлення на сайті польського Президента, під час Богослужіння в українській Греко-католицькій церкві він теж переказав пожертву для лікування поранених на Майдані.

Як повідомляв УНІАН, за минулий тиждень в результаті протистояння демонстрантів з міліцією у Києві загинуло більш як 80 людей та понад 600 отримали поранення.