Жителі 50 країн збирають підписи під зверненням до бельгійського монарха з проханням не підписувати закон, що дозволяє евтаназію невиліковно хворих неповнолітніх, який був прийнятий бельгійським парламентом, повідомляє РИА Новости з посиланням на агентство KAI.

«Ми просимо, Ваша Величність, прислухатися до голосу совісті», - йдеться в петиції, збір підписів під якою проводиться за ініціативою іспанського фонду CitizenGO.

Відео дня

Підкреслюючи, що прийнятий парламентом документ є «найстрашнішим законом про евтаназію в усьому світі», автори петиції відзначають, що король не повинен бути заручником демократично прийнятих рішень, оскільки «етичні цінності для монарха мають принципове значення». За задумом ініціаторів, петиція, в якій висловлюється воля європейців, повинна допомогти королю Філіпу у прийнятті «важкого рішення».

Згідно із законом, невиліковно хворі неповнолітні пацієнти можуть просити про евтаназію в разі, якщо їх біль нестерпна і немає способів її полегшення, а їх хвороба, за прогнозами лікарів, призведе найближчим часом до летального результату. Це може бути схвалено лікарем з письмової згоди батьків.

У п'ятницю з різкою критикою закону виступили католицькі єпископи різних країн Європи. Зокрема, за словами голови єпископату Бельгії монсеньйора Андре Леонарда, закон «підриває солідарність всіх громадян зі страждаючими людьми». Леонард звернув увагу на ту обставину, що зараз в Бельгії парадоксальним чином «цивільне право не дозволяє неповнолітнім вийти заміж або купити будинок, але дозволяє їм вирішувати питання про життя і смерть».

Седмиця