15 лютого в Санкт-Петербурзі відбувся молодіжний хресний хід, що зібрав 5 тисяч осіб, і був присвячений Міжнародному дню православної молоді, повідомляє ІА "Вода жива".

Свято почалося Божественною літургією в Феодоровському соборі на честь 300-річчя Дому Романових. Богослужіння очолив єпископ Царскосельский Маркелл. Потім по Миргородській, Харківській вулицях, Тєлєжний і Чорноріченський провулки людський потік на чолі з кількома десятками священнослужителів попрямував до Свято-Троїцького собору Олександро-Невської лаври, де завершився молебнем.

Відео дня

"Ви сьогодні, пройшовши цей шлях, явили собою дух соборності Руської православної церкви. І ті, хто в часи богоборства зберігав нашу віру, побачили вас - свою гідну зміну", - такими словами привітав крестоходців намісник монастиря єпископ Кронштадтський Назарій. Він зазначив, що разом з молоддю йшли й ті, хто вже не юний, але відчуває себе молодим в душі, і ті, хто тільки починає шлях до Бога.

У Митрополичому корпусі лаври головний редактор молодіжного журналу "Спадкоємець", керівник руху "Молода Русь" московський священик Максим Первозванський провів бесіду про кохання і сімейні відносини.

Ідея святкування Дня православної молоді виникла на асамблеї "Синдесмоса" (Всесвітнього братства православної молоді, створеного в 1953 році у Франції) у червні 1992 року і потім отримала благословення глав Помісних православних церков. З 2001 року це свято відзначається в межах Руської православної церкви.

Рravoslavie.ru