13 лютого, в рамках святкування Дня православної молоді, в Сєвєродонецькому Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відбулася зустріч керівника молодіжного відділу Сєвєродонецької єпархії протоієрея Олександра Іванова з активом юних туристів-краєзнавців м. Сєвєродонецька.

Спортивний туризм, за загальноприйнятим визначенням - це відпочинок, спорт і, звичайно ж, пізнання, а тому, краєзнавча робота на маршруті, є невід'ємною частиною будь-якого спортивного походу. Діти займаються вивченням рідного краю, збирають матеріал про історію міста і навколишніх сіл, видатних земляків, історичних пам'ятках, православних храмах регіону.

Відео дня

Під час обговорення планів на похідний сезон-2014 значна увага була приділена православному краєзнавству. Розробляючи нові маршрути, юні краєзнавці із задоволенням включили в програму походів відвідини стародавніх храмів, монастирів та інших святих місць. Адже Церква - це жива історія, яка дозволяє побачити, як відбувалося богослужіння сто, і навіть тисячі років тому, і не тільки побачити, а й стати його співучасником.

У результаті дискусій до початку літнього сезону було прийнято рішення розробити положення краєзнавчої експедиції «Святиня під спудом», в рамках якої учні шкіл Сєвєродонецька та студентська молодь міста змогли б представити на конкурс свої роботи про маловідомі святині регіону, праведників, новомучеників і сповідників краю.

Православ'я в Україні