Дорогі брати і сестри!

Сердечно вітаю всіх вас зі святом Стрітення Господнього, в який ми за вже сформованою традицією також відзначаємо День православної молоді.

Відео дня

Через деякий час після народження Богонемовля Ісуса, «як у Законі Господнім написано» (Лк. 2:23), був принесений в Єрусалимський храм, де Його зустрів праведний Симеон, який чекав пришестя Месії, духовними очима побачив в цій дитині порятунок і світло для всіх людей. Цьогорічне свято - символ спраги людського серця, що шукає Бога, образ нашого бажання бути завжди з Христом.

Щиро моліться Богу, звертайтеся до Нього за допомогою, вчіться по-справжньому любити оточуючих вас, виховуйте свою волю в добрі.

Люди приходять до Нього різними шляхами і в різні періоди свого життя. Багато знаходять скарб віри в дитячі та юнацькі роки і всім серцем бажають слідувати за Спасителем, виконувати Його волю, зберігати себе в чистоті і цнотливості. Однак у молодості людина особливо схильна до різних впливів, часто згубними для її незміцнілої душі. Деякі, йдучи на поводу у таких впливів, потураючи своїм гріховним нахилам і миттєвим примхам, поступово віддаляються від Бога і від Церкви.

Моє слово звернене сьогодні насамперед до молодих людей. Бережіть дорогоцінний скарб віри, не розмінюйте його на дрібниці щоденної метушні, на скороминущі насолоди і порочні задоволення. Просіть, і дасться вам, шукайте і знайдете. Отець Небесний дасть блага тим, хто просить у Нього, - говорить Христос (див. Мт. 7:7:11). Щиро моліться Богу, звертайтеся до Нього за допомогою, вчіться по-справжньому любити оточуючих вас, виховуйте свою волю в добрі. Це той шлях, йдучи яким, людина стає дійсно сильною і знаходить справжнє щастя.

Ще раз вітаючи всіх зі святом, закликаю на вас благословення в Троїці славімого Бога: Отця і Сина і Святого Духа.

+ КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ

Москва, 15 лютого 2014 р.

Patriarchia.ru