У Держдуму Росії внесено законопроект, що забороняє показувати в денні години по телебаченню сцени насильницьких і жорстоких дій, які здійснюють підлітки, пише "РГ".

Головною новиною останніх декількох днів було захоплення заручників, розстріл вчителя і поліцейських в середній московській школі. З екранів у всіх подробицях смакувалися жахи цієї історії. А головним антигероєм, всієї цієї інформаційної хвилі був старшокласник з неврівноваженою психікою.

Відео дня

Законопроект пропонує доповнити статтю 4 закону про ЗМІ частиною такого змісту:

" Забороняється з 7.00 до 24 годин розміщення в інформаційно-телекомунікаційних мережах повідомлень і демонстрація зображень, що містять інформацію про злочини чи інших протиправних діях, пов'язаних з демонстрацією та описом жорстокості, фізичного та ( або) психічного насильства, скоєних особами у віці до 18 років".

На думку одного з авторів цієї поправки, депутата Держдуми Ярослава Нілова, демонстрація з екранів злочинів, скоєних підлітками, провокує психічно нестійких однолітків до насильства над особистістю, до нанесення каліцтв, крові та вбивства. Ці сцени притупляють здатність молодих людей до співчуття.

Рravoslavie.ru