Регіони Сибіру, Далекого Сходу та американські штати Аляску, Каліфорнію і Гаваї об'єднає експедиція "Шлях святителя Інокентія", яка пройде в 2014-2017 роках. Вона повторить маршрут видатного місіонера XIX століття єпископа Інокентія (Веніяминова), що увійшов в історію як просвітитель народів Сибіру, Далекого Сходу, Алеутських островів і Північної Америки, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Єпископ Інокентій будував у Росії та Америці храми і школи, запровадив у практику масові щеплення від віспи. У 1977 році Єпископ Інокентій був прославлений у лику святих Руською православною церквою і Православною церквою в Америці як апостол Сибіру та Америки.

Відео дня

У 2014 році заходи на честь святителя Інокентія відбудуться в Забайкальському краї, Якутії, Амурській області, в 2015-му - в Хабаровському краї, на Камчатці і в Чукотському автономному окрузі, в 2016-му - в Сахалінській області, в 2017 році - в Іркутській області та в США - на Алясці, в Каліфорнії, на Гаваях.

У кожній точці маршруту пройдуть конференції, молебні, читання. На батьківщині святителя Інокентія в селі Анга Качугського району Іркутської області в 2015 році планується відкрити духовно-просвітницький центр. У 2017 році, коли відзначатиметься 220-річчя святого, експедиція завершиться в Москві. Тут відбудеться засідання Російського географічного товариства, присвячене пам'ятній даті, а в храмі Христа Спасителя пройде урочисте богослужіння.