Керівник управління Московської Патріархії із закордонних установ Руської православної церкви архієпископ Марк візьме участь у закладенні та освяченні нових храмів в Таїланді та Камбоджі, а також зустрінеться з парафіянами. Його візит триватиме до 16 лютого, повідомляє ИТАР-ТАСС.

«Більшою мірою це пастирський візит. Незважаючи на неспокійну політичну обстановку в Таїланді, владика все-таки знайшов для себе можливим зустрітися з православною паствою, за що ми йому дуже вдячні» , - розповів представник РПЦ в королівстві Таїланд архімандрит Олег Черепанін. За його словами, одна з основних цілей поїздки архієпископа в Таїланд і Камбоджу - «знайомство з новими парафіями».

Відео дня

«Буде закладено чотири нових храми. По два в кожній країні» , - зазначив архімандрит Олег.

Богослужіння в Таїланді під час архіпастирського візиту будуть проходить у супроводі хору Санкт-Петербурзької Духовної академії.

«Безумовно, одною з головних подій стане освячення нового храму в Бангкоку, побудованого на честь святого Миколая Чудотворця. Цей храм стане головною православною обителлю в столиці Таїланду. Після 16 лютого всі служби в Бангкоку будуть проходити тільки там», - зазначив архімандрит Олег.

У Таїланді, де понад 90% населення сповідують буддизм, за останні роки відкрилися сім православних церков. Свято-Нікольський храм стане восьмою за рахунком обителлю. У планах представництва РПЦ в Таїланді побудувати також храми в курортному місті Хуахін, північній провінції Чіангмай і на острові Чанг.

Рravmir