Всеукраїнську дитячу молитву за мир у державі ініціювала Українська Православна Церква. День за днем це благання чистих і щирих сердець звучить у різних куточках України.

Цієї неділі на молебень у храмі при Волинській духовній семінарії зібралися учні недільної школи та їхні батьки. Молебень відслужив директор недільної школи ієромонах Ілля (Вишневський).

Відео дня

Ця невеличка Божа служба була незвичайною не тільки великою присутністю у храмі дітей, дітей різного віку, а й тим, що ніщо не відволікало їх від слів молитви. Служба – із тих, коли моляться не тільки уста, а й душі, бо так зворушливо звучали спільно прочитані «Царю небесний» та «Отче наш». І у слова «Господи, помилуй!» і дітки, і дорослі вкладали усі свої сподівання.

Отець Ілля каже, що молебень, відслужений для дітей і з участю дітей, має особливе значення. Українські діти нині цілком розуміють, що у державі відбувається щось недобре, бо про протистояння і барикади громадян однієї країни говорять у їхніх родинах. А діти – це простота, це чисті серця і щирі душі, до семи років вони навіть Святе Причастя приймають без сповіді, бо вважається, що ще не мають перед Господом гріхів, у яких би мали каятися.

Тому ми мусимо мати сподівання, що Господь швидше почує дитячі молитви і дасть нам шанс на порозуміння. Під час цього молебню усі, здавалося б, давно відомі слова молитов звучать по-особливому: це тому, що звучать вони на часі, і актуальні, як ніколи. «І очисти нас від усякої скверни, і спаси, блаже, душі наша»: це те, що так нині необхідне всьому українському суспільству.

Прес-служба Волинської єпархії