Організатори принесення Дарів волхвів в Росію, Білорусь і Україну заявили, що найбільше так званих "біснуватих" людей приклалась до святині у Києві, повідомляють РИА Новости.

"У Москві в храмі Христа Спасителя їх було чоловік п'ять на день, у Петербурзі їх були одиниці за весь час, в Мінську не було жодного, а у Києві було дуже багато, більше, ніж в усіх інших містах разом узятих", - заявив журналістам у вівторок ініціатор принесення Дарів Костянтин Малофєєв.

Відео дня

При цьому він зазначив, що під "біснуватими" слід розуміти психічно хворих людей, а не тих, у кого дійсно "вселився біс".

Так, в ніч на 14 січня в храм Христа Спасителя прийшов чоловік, який, за словами організаторів принесення реліквії, страждав психічним розладом і вів себе неадекватно.

Деякі ЗМІ повідомили, що він перекинув ковчег з Дарами, проте в оргкомітеті заявили, що з реліквією нічого не відбувалося, а порушника порядку вчасно вивели з храму.

Дари волхвів, що постійно зберігаються на Афоні, вперше в історії були принесені в межі Руської православної церкви - Росію, Україну і Білорусь - в січні 2014 року.

Реліквія, яка, за даними Церкви, належить до періоду земного життя Христа, побувала в Москві, Санкт-Петербурзі, Мінську, Києві, а також Сімферополі, Севастополі та Волгограді, причому останніх трьох міст спочатку в планах організаторів принесення Дарів не було.