У Москві 28 січня у Православному Свято-Тихонівському державному університеті в рамках XXII Різдвяних читань відбулася презентація книги «Милосердя: давнє слово для нового часу», повідомляє Рravmir.

Книга об'єднує роздуми про місце милосердя в сучасному світі найрізноманітніших авторів, православних і католиків: митрополита Мінського Філарета і голови Синодального Відділу з церковної благодійності єпископа Орєхово-Зуєвського Пантелеїмона, кардинала Роже Ечегарая, засновника Спільноти святого Егідія Андреа Ріккарді, голову Папської ради у справах сім'ї архієпископа Вінченцо Палья та інших.

Відео дня

Для багатьох читачів книга, за словами завідуючої кафедрою соціальної роботи ПСТДУ Тетяни Зальцман, стала «трампліном, підказкою, куди йти». Головне - не розробляти весь час нові технології, ризикуючи втратити душу і обмежитися соціальним обслуговуванням, а будувати культуру милосердя, черпаючи із традиції Церкви, євангельської і святоотцівської спадщини конкретні і духовні вказівки, якими можна надихатися в служінні.

Книга звернена не тільки до церковних людей: до тих, хто міг би почати робити добро, але ще не визначився; до людей, що приходять в волонтерський рух, у тому числі і невіруючим.