У Сімферополі з самого ранку і до вечора 31 січня майже кілометрова черга до Свято-Троїцького жіночого монастиря, повідомляє "Комсомольська правда в Україні".

- Ковчег з Дарами волхвів прибув до Сімферополя ввечері 30 січня, але вже вночі 1 лютого він буде в Севастополі, - розповіли "Комсомольській правді в Україні" у Сімферопольській і Кримській єпархії. - Монастир 31 січня відкритий до 22.00. Так що всі бажаючі встигнуть доторкнутися святині.

Відео дня

Незважаючи на те, що більшість кримських трас занесені снігом, а міжміські автобусні рейси скасовувалися, жителі півострова, на свій страх і ризик все одно їдуть до Сімферополя.

- На вулиці мінус десять і сильний вітер, але нам не холодно, - розповіла мешканка Ялти Олена. - Коли ще зможемо на Дари волхвів подивитися? Таку подію ні за якої погоди не можна пропускати!

Реліквія вперше за 500 років покинула стіни монастиря святого Павла на горі Афон у Греції. До прибуття в Крим ковчег волхвів з Дарами побував у Москві, Санкт-Петербурзі, Мінську та Києві. Після Севастополя святиню перевезуть в Волгоград для підтримки віри людей, постраждалих від теракту.