1 лютого о 10.00  у Вознесенському храмі що на Деміївці, єпископ Васильківський Миколай, вікарій Київської єпархії і отець Павло, благочинний Голосіївського району, за ініціативи Спільноти святого Егідія відслужить панахиду за загиблими бездомними, повідомляє Православіє в Україні.

Згадати своїх друзів та близьких прийдуть безпритульні, яким Спільнота Святого Егідія допомагає протягом 16 років. Після панахиди буде запропонований обід.

Відео дня

«Ця панахида уже стала традицією. Наші друзі-бездомні пам'ятають про неї протягом усього року, вони чекають цієї події, бо для них це справді важливо. Часто вони бояться чи соромляться заходити у храми через свій вигляд, але ми знаємо, що Христос завжди був серед найбідніших», – розповідає Юрій Ліфансе, голова Спільноти святого Егідія у Києві.

Він зазначає, що велика бідність безпритульних — не лише в тому, що в них немає дому чи їжі, а в першу чергу, в тому, що часто суспільство зневажає їх, вважає недостойними допомоги. Зазвичай саме байдужість стає причиною смертей бездомних.

«Для Спільноти Святого Егідія пам’ятати імена загиблих бідних друзів – це не лише жест солідарності, але вираження способу життя родиною: жити разом, розділяти складнощі, пам’ятати й молитися за тих, хто нас залишив», – додав Юрій Ліфансе.