28 січня, з благословення керуючого справами Української православної церкви, ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, викладачі та студенти зустрілися з ігуменом Афонського монастиря Святого Павла архімандритом Парфенієм (Мурелатос), повідомляє сайт КДАіС.

Отець Парфеній – найстаріший ігумен Святої Гори і один з найбільш шанованих в грецькому світі духівників, настоятель обителі святого Павла вже майже сорок років, приїхав у складі делегації, яка супроводжує священну християнську реліквію Дари волхвів, доставлену в Київ 24 січня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Відео дня

Від імені ректора Академії гостя привітав перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик. Далі архімандрит Парфеній звернувся до студентів, розповівши їм про чудеса, що відбуваються біля ковчега з дарами, про історію реліквії, а також особливості чернечого життя на Святій Горі Афон.

На завершення свого виступ о. Парфеній висловив подяку Предстоятелю УПЦ Митрополиту Володимиру, за можливість побувати в Україні, і в Києво-Печерській лаврі зокрема. Далі студенти змогли поставити гостю цікавлять їх.

Після закінчення бесіди протоієрей Сергій подякував архімандриту Парфенію за зустріч і вручив йому в подарунок видання Київських духовних шкіл, після чого ігумену і братії монастиря святого Павла було проспівано Многая літа.