27 січня в Успенському кафедральному соборі Будапешта російським Свято- Троїцьким приходом був відслужений молебень про мир на Україні з акафістом «Пом'якшення злих сердець» перед іконою Божої Матері Семистрельна.

Молебень «за примноження любові і викорінення всякої ненависті і злоби» звершив настоятель Свято-Троїцького приходу ієрей Димитрій Корнілов у співслужінні диякона приходу Святослава Булаха.

Відео дня

По завершенні молебню ієрей Димитрій Корнілов звернувся до парафіян з закликом і далі молитися про настання миру на українській землі.

«Серед православних віруючих Будапешта багато вихідців з України, майже кожен з нас має там рідних і друзів. Всі ми стурбовані подіями, які вже привели до багатьох страждань і навіть загибелі людей, але ще більше наша тривога про майбутнє. Люди переживають про те, як складатиметься ситуація надалі, чи не призведе ворожнеча до широкомасштабного конфлікту, до розколу України. Всі наші парафіяни молилися Господу Богу і Пресвятій Богородиці про те, щоб дух ворожнечі та ненависті, змінився на дух миру, взаємного прощення, поваги, щоб намови ворога роду людського не привели до подальших зіткнень між рідними і братами на Україні», - йдеться в повідомленні.

Рravmir.ru

WebRep
currentVote
noRating
noWeight