Патріарх Московський і всієї Русі Кирил і патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн X в понеділок візьмуть участь в урочистому відкритті в Державному Кремлівському палаці XXII міжнародних Різдвяних освітніх читань.

Патріархи Кирил та Іоанн X відкриють Різдвяні читання в Кремлі

Цього разу Різдвяні читання проводяться в ювілейний рік святкування 700-річчя з дня народження преподобного Сергія Радонезького, тому їх тема звучить як "Преподобний Сергій. Русь. Спадщина, сучасність, майбутнє", повідомляє РИА Новости.

Відео дня

Патріарх Іоанн X в суботу почав перший після свого обрання візит до Росії і, як очікується, виступить на Різдвяних читаннях.

"Ми будемо говорити про захист традиційних цінностей: нашої віри, служіння Богу і ближньому, сім'ї, захисту материнства та дитинства, патріотизму, про співпрацю Церкви і держави у вирішенні найважливіших суспільних питань", - сказав на прес-конференції керівник оргкомітету Читань митрополит Ростовський і Новочеркаський Меркурій.

Основні заходи всіх 18 напрямків Читань, організованих синодальними структурами РПЦ, - круглі столи, секції, семінари та конференції - відбудуться 28 і 29 січня.

За оцінками оргкомітету, в роботі XXII Міжнародних Різдвяних читань візьмуть участь більше 12 тисяч чоловік. Читання пройдуть до 29 січня.