Президент Віктор Янукович був присутній на молебні за Україну з нагоди Дня Соборності та Свободи. Як повідомляє кореспондент УНІАН, відбувся молебень у Соборі Успіння Пресвятої Богородиці Києво-Печерської лаври.

Урочисту службу очолили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло та керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський, Броварський Антоній. На богослужінні були присутні секретар РНБО Андрій Клюєв, генеральний прокурор Віктор Пшонка, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк та інші посадові особи.

Відео дня

Перед початком молебню митрополит Антоній закликав усіх православнх християн до посиленої молитви Богу про припинення насильства і примирення ворогуючих в Україні.

"У ці дні, на жаль, наше суспільство опинилося в прірви агресії і ворожості, а держава на межі громадянської війни. Тому кожен громадянин України, незалежно від політичних уподобань повинен відчувати відповідальність за майбутнє нашої Батьківщини. Треба всім схаменутися, доки не пізно, щоб не робити фатального кроку, який призведе до катастрофи...

І в цей святковий і знаменний день посилимо свої молитви, щоб Господь наш Ісус Христос змилосердився над нами, умудрив нас, послав холодний розум і гаряче серце, всім кому не байдужа наша Соборна і вільна Україна", - закликав керуючий справами УПЦ.