Ковчег з Дарами волхвів привезли до Мінська, де він перебуватиме з 17 по 24 січня. 

Про це УНІАН повідомили у Білоруському екзархаті.
Білоруські єпископи призначили протоієрея Федора Повного, настоятеля приходу храму-пам`ятника на честь Усіх Святих (Мінськ), відповідальним за принесення ковчега з Дарами волхвів у межі Білоруського екзархату.
«Місцем перебування Святині визначити храм святого Іова Багатостраждального Будинку Милосердя міста Мінська», - зазначається у рішенні Синоду.

Як повідомляв УНІАН, до України 24 січня для поклоніння прибуде святиня - Дари волхвів.
З 25 по 30 січня святиня буде доступна для поклоніння у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі.
Про поклоніння волхвів, що принесли дари – золото, ладан і смирну, – Богу-немовляті Христу, йдеться в Євангелії від Матвія.
Дари волхвів – це одна з небагатьох реліквій, пов`язана із земним життям Спасителя, що збереглася до сьогодні.
Згідно з перекладами з письмових візантійських джерел, Дари волхвів разом зі Своєю чесною ризою і поясом передала Єрусалимській Церкві сама Пресвята Богородиця. У Єрусалимі вони перебували до IV сторіччя, за імператора Східної Римської імперії Аркадія (395-408) були перенесені до столиці Візантії - Константинополя.

Відео дня

В афонський монастир св. Павла святиню було передано у 1470 році, після захоплення Константинополя турками.
Святиня зберігається в 10 особливих ковчегах у вигляді 28 золотих пластин різної форми (квадратної, прямокутної, трапецієвидної), які прикрашені орнаментами. Розмір кожної пластини - приблизно 5 на 7 см. До них на срібних нитках підвішені намистини з суміші ладану і смирни (їх загальна кількість - 70). За межі монастиря святого Павла на святій Горі Афон для поклоніння віруючими вивозиться лише частина Дарів.