Музей і храм на честь православного святого Серафима Вирицького з`явився на території Великого Гостинного двору у Санкт-Петербурзі.

Новий культурний комплекс, пов`язаний з ім`ям купця і святого Серафима Вирицького, розташувався на внутрішній території торгового центру. Музей, присвячений купецтву, і домовий храм займають другий поверх будівлі, де раніше засідали керуючі Гостиного двору.

В експозиції музею будуть представлені фотографії купців, газетні матеріали про їх діяльність, історія розвитку Гостиного двору. Так, можна буде побачити предмети, виявлені в ході ремонту підвалів будівлі, і знахідки, зроблені при розкопках. Музей купецтва стане першим музеєм у Петербурзі, присвяченим цьому стану.

Відео дня

У правому крилі другого поверху розташується домовий храм. Раніше тут протягом 17 років діяла молитовна кімната. Територію Гостиного двору для церкви обрали невипадково - саме тут Серафим Вирицький починав свою купецьку діяльність, перш ніж піти в монастир.

Поки виставка і храм відкриті для відвідування тільки по середах. З квітня, коли експозиції віддадуть додаткові зали, приходити в музейний комплекс можна буде весь тиждень, крім вихідних.

Sedmitza.ru