Руську Духовну Місію в Єрусалимі 16 січня відвідав мер міста Нір Баркат. Візит пройшов в рамках традиційних різдвяних зустрічей мера з главами християнських конфесій Єрусалиму. Як правило, на них обговорюються питання, пов`язані з присутністю християнських представництв у Святій Землі і прийомом паломників.

Мера Єрусалиму зустрічав тимчасово виконуючий обов`язки начальника Місії ігумен Феофан, член Місії ієромонах Дометіан і насельниці Горненського жіночого монастиря в Єрусалимі.

Ігумен Феофан розповів про збільшення числа паломників з Росії та інших країн, що знаходяться на канонічній території РПЦ.

Відео дня

Як і минулого року, для Місії залишається актуальним питання про прокладання ізраїльською владою трамвайної лінії по території Горненського жіночого монастиря. Крім того, в 2013 році стало відомо про новий будівельний проект: зведенні комплексу художньої академії навпроти головного будинку Місії та Троїцького собору. Автор проекту - японський архітектор, не повною мірою врахував богослужбові потреби Місії, а також питання транспортного під`їзду до Місії та Троїцькому собору. Крім того, проект викликає питання, пов`язані з важливістю збереження архітектурного ансамблю історичних будівель на Руському Подвір`ї, розташованих в центрі міста недалеко від муніципалітету.

Нір Баркат висловив готовність більш докладно вивчити проблеми, що хвилюють Місію і провести додаткові зустрічі для їх вирішення. На завершення бесіди ігумен Феофан і глава міста обмінялися невеликими подарунками.

Сайт Руської Духовної Місії в Єрусалимі