Православні храми, що постраждали від підпалів у Татарстані торік, будуть відновлені до Великодня, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Роботи ведуться за ескізами Татарської митрополії Руської православної церкви, повідомив секретар Чистопольської єпархії ієромонах Марк.

У ніч 17 листопада 2013 року в республіці згоріли православні храми в селі Леніно Новошешмінського району та Чистополі. Пізніше в ніч на 29 листопада вогнем було знищено ще дві церкви - у селі Албай Мамадишського району та селі Хрещені Казилі Рибно-Слобідського району.

Відео дня

Як пояснив ієромонах, всі чотири храми будуть зведені на місці спалених або практично поруч з ними. "Це зроблено для зручності прихожан, які роками приходили сюди молитися. Однак вигляд храмів відновлений не буде, оскільки для всіх церков взятий певний типовий ескіз", - додав секретар єпархії.

У селі Леніно за підтримки уряду Татарстану зводиться нова церква. Згорілий молитовний будинок знаходився в приміщенні, пристосованому під храм. Використовуване приміщення вигоріло зсередини, але парафіяни спільними зусиллями навели в ньому порядок, і вже 8 січня тут відбулося різдвяне богослужіння.

За фактом підпалу церков були порушені сім кримінальних справ. Вони об`єднані в одне провадження і розслідуються за ч.1 ст. 205 "Терористичний акт" КК РФ. 12 грудня підозрювані як мінімум у двох епізодах були затримані. У МВС уточнили, що ними стали мешканці міста Чистополя, "молоді люди у віці від 22 до 35 років, які сповідують нетрадиційний іслам". Ведеться слідство.