Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся до православних віруючих з проханням удочерити дівчинку Мілу, яка написала йому листа, в якому розповіла про свою долю і про те, що хотіла б мати батьків, повідомляє РИА Новости.

Предстоятель Руської православної церкви в середу привітав дітей, запрошених на патріаршу Різдвяну ялинку в Державний Кремлівський палац. Під час представлення патріарх звернувся до присутніх у залі.

"Ми повинні пам`ятати, що чим більше ми робимо добра людям, тим більше добра повертається нам, тим ми стаємо щасливішими. <...> І я хотів би закликати, в першу чергу наших православних людей, всиновлювати сиріт, не боятися цього. Ніколи той, хто усиновляє або удочеряє і хто віддає себе цим дітям, не буває нещасливий, він сторицею отримує добро", - сказав патріарх.

Відео дня

Предстоятель РПЦ запросив Мілу на патріаршу ялинку в Кремлі, де вперше зустрівся з нею і поговорив. "Я сьогодні в зал пройшов з дівчинкою Мілою, яка тут сидить. Вона поки ще перебуває в дитячому будинку, але я молюся, щоб з`явилися тато і мама, які б взяли її, і я дуже сподіваюся, що це відбудеться", - сказав патріарх.

Він додав, що "виховання дітей - це не потіха і не задоволення, це завжди величезна праця". "А якщо ми беремо того, у кого може бути якийсь недолік, вроджений або набутий, навіть іноді якась хвороба, ми робимо велике, святе діло <...> Вкладаючи в зростання таких дітей свою душу, ми стаємо пастирями, ми стаємо щасливими, і зустрічна любов забарвлює наше життя в чудові фарби", - сказав патріарх Кирил.